Cum sa calculezi cantitatea necesara de gresie si faianta pentru o incapere?

Ni se cere adesea ajutorul pentru stabilirea cantitatii de placi de care un client va avea nevoie pentru proiectul sau si nimic nu ne bucura mai tare pentru ca stim ca uneori calcularea cantitatii de placi necesare ar putea fi o provocare. Si pana la urma, suntem experti si suntem aici pentru a duce la indeplinire chiar si cel mai ambitios proiect al tau! Totodata stim ca nu este un lucru deosebit de dificil de facut singur si poate de multe ori iti este mai la indemana. Cu putina indrumare, vei putea calcula rapid tot ceea ce vei avea nevoie. Dar, desigur, daca ai dubii, ridica telefonul si suna-ne. Vom fi mai mult decat bucurosi sa te ajutam.
Inainte de a incepe orice proiect de amenajare interioara, fie ca este vorba de peretii sau podelele unei incaperi mari sau mici, calcularea unei cantitati suficiente de gresie si fainta reprezinta un pas important. Astfel, vei evita eventuale pierderi prin distribuirea bugetului catre cantitati inutile, care nu iti vor aduce niciun folos, sau, in cel mai rau caz, sa descoperi la jumatatea proiectului ca ai o cantitate insuficienta, pe care nu o mai poti gasi, mai ales in cazul placilor produse in editie limitata.
In acest articol, vom analiza cum sa folositi calcule simple pentru a determina de cate placi veti avea nevoie pentru remodelarea casei dvs.
1. Calculati suprafata de acoperire
Pentru a masura suprafata de placat, aveti nevoie de un instrument de masurare, o foaie si un pix (alternativ poti nota totul folosind un telefon) si un calculator. Daca aveti ocamera patrata sau dreptunghiulara atunci calcularea suprafetei podelelor este destul de simpla. Incepeti prin a masura latimea si lungimea spatiului, folosind centimetri sau milimetri (deoarece majoritatea dimensiunilor placilor sunt date in metri patrati). Rezultatul va va oferi suprafata de acoperit in metri patrati :Lungime x latime + rezerva = cantitatea necesara
Nu ar trebui sa cumparati niciodata doar cantitatea de placi de care aveti nevoie. Aveti nevoie de putin in plus pentru taieturi, risipa sau greseli. Cantitatea de rezerva va varia in functie de dimensiunea placilor, aspectul, configuratia camerei, modelul ales, etc. Cantitatea de rezerva in general este de aproximativ 5-10%. Adaugati pana la 15% pentru placile pe care le doriti instalate in diagonala sau intr-o camera cu multe colturi. Acestea vor necesita mai multe taieturi si, prin urmare, mai multe deseuri. Astfel veti avea garantia ca se va finaliza proiectul cu acelasi tip de placi (format, culoare si model).
La fel ca podelele, peretii sunt in general dreptunghiulari avand in plus usi si ferestre. In cazul in care doriti sa placati un perete, masurile de luat sunt: latimea si inaltimea.Pentru o estimare cat mai precisa a necesarului de placi, calculeaza aria ferestrelor si a usilor pentru a le scadea din suprafata totala. Prin urmare, metoda de calcul este urmatoarea:Inaltimea x latimea - zona deschiderilor = cantitatea necesara.
Ce se intampla daca peretele nu este un simplu dreptunghi? Desigur, formele si dimensiunile complexe ale camerelor necesita calcule mai complexe si nu este neobisnuit ca oamenii sa sune pentru ajutor profesional. Daca spatiul pe care doriti sa il placati are o forma neobisnuita, cu suprafete neregulate, cu putina rabdare in plus, aceste calcule pot fi la fel de usoare ca pentru o camera obisnuita. Incepeti prin a schita o imagine a planului pe hartie, apoi imparte schita in zone patrate si dreptunghiulare. Acum se revine la modul de baza de a calcula ㎡. Luand fiecare dreptunghi/patrat si masurand individual, se noteaza fiecare masuratoare, apoi se aduna toate aceste numere pentru a gasi suprafata totala. Nu uita sa adaugi marja de rezerva de 10%.
2. Calcularea numarului de placi
Urmatorul calcul care trebuie facut este de a determina suprafata in metri patrati pe care o va ocupa o placa in functie de dimensiunile sale. Formula este urmatoarea: lungimea x latimea placii in cm, apoi impartiti la 10.000 (pentru a ajunge la aceeasi unitate de masura, ㎡). Placile vin de obicei in cutii si trebuie sa cumparati intreaga cutie. Pentru a defini numarul de placi ce va trebui cumparat, metoda de calcul este: impartiti suprafata totala a camerei la suprafata ocupata de o placa in m².
Daca sfaturile de mai sus iti sunt utile si esti in cautarea placilor de gresie sau faianta, te asteptam si in magazinul nostru online. Gasesti materiale pentru construit, renovat, reparat sau orice proiect ai in derulare. Comanda online rapid si economiseste timpul petrecut in magazine. Ceramall ofera o selectie diversificata de gresie si faianta intr-o varietate de stiluri, dimensiuni si culori, din care poti alege.