Design baie și amplasare obiecte sanitare în apartament cu 3 camere seria 143

Design baie și amplasare obiecte sanitare în apartament cu 3 camere seria 143

Procesul de reparație în multe cazuri este unul stresant, care ne fură foarte mult din timpul nostru. Anume din acest motiv vom încerca să oferim mai multe soluții de design dar și amenajări a obiectelor sanitare în camera de baie în apartamentele de tip sovietic de la noi din R. Moldova. De această dată, am ales să oferim mai multe posibilități de amenajare a camerei de baie a apartamentelor cu 2-3 camere, seria 143.

 

În unul din articolele anterioare am vorbit despre cum să alegem gresia și faianța pentru baie astfel, acum, vom vorbi mai mult despre amplasarea obiectelor sanitare astfel încât să obținem o baie funcțională și estetică. În toate designurile de mai jos am folosit colecția Emilly a brandului Paradyz Ceramika, în format 30x60cm (perete) și 45x45cm (podea), fabricată din lut alb.

 

1. DESIGN - Varianta clasică

 

În imaginile de mai jos putem vedea varianta clasică a amenajării obiectelor sanitare în apartamentele de tip sovietic seria 143. WC-ul este separat de camera de baie. Diferența față de standardul sovietic este faptul că ușa la WC este poziționată la maxim pe dreapta astfel încât am amplasat o chiuvetă mică de dimensiuni 25x40cm și o poliță pentru accesorii. Chiuveta și dușul igienic în WC asigură condiții normale de igiena - astfel soluționam o scăpare majoră a proiectanților sovietici.

2. DESIGN - varianta clasică + cabină de duș

 

Această variantă de amplasare a obiectelor sanitare ne permite să amplasăm o chiuvetă mai mare în camera de baie, la fel, avem posibilitatea să instalăm mașina de spălat sub lavoar. La fel, este instalată o cabină de duș dreptunghiulară cu mărimea 70x120 cm sau 70x140cm pe întreaga lățime a băii. WC-ul rămâne neschimbat.

3. DESIGN - WC combinat cu baia

 

Dărâmarea peretelui între WC și baie ne permite să mărim spațiul baii și să obținem o zonă mai confortabilă în apartamentele de tip 143.  În imaginile de  mai jos putem observa amplasarea unui lavoar mare pe toată lățimea băii. După placul fiecărui, se pot amplasa lavoare duble sau lavoare standarde, astfel încât să obținem și spațiu pentru o masă pentru machiaj. La fel, avem amplasată o cadă pe colț și un vas de closet amplasat pe mijloc care este dotat adițional cu duș igienic obținând un design mai puțin tipic. Combinând aceste două spații avem doar o singură ușă pe mijloc, respectiv mai mult spațiu în interiorul apartamentului.

4. DESIGN - WC combinat cu baia (2)

 

În acest caz, cada pe colț poate fi înlocuită cu cabină de duș sau cadă dreptunghiulară cu o lățime maximă de 75 cm. Astfel vom crea suficient spațiu pentru amplasarea vasului de closet dar și a bideului. Astfel vom obține o baie ergonomică și încăpătoare. 

Dacă ți-a plăcut articolul lasă-ne un comentariu astfel ca să oferim soluții și pentru alte apartamente timpice de la noi din Chișinău, Moldova.

 

P.S. Noi, Paradyz Showroom, oferim design 3D gratuit pentru camera de baie la procurarea gresiei și faianței.

 

PARADYZ SHOWROOM
Republica Moldova, mun. Chișinău
str. Alexandru cel Bun 98 
tel.: 022 785 785