Paradyz Showroom: Colectii noi direct de la Cersaie 2022

      Ca de obicei, in ultima saptamina de septembrie, micul orasel italian Bologna, a gazduit din nou Expozitia Internationala de Ceramica, Cersaie 2022. Echipa Paradyz Showroom, la fel ca si in alti ani, nu a putut rata acest eveniment, astfel ca intorsi recent de la cel mai renumit tirg din domeniu, se ofera sa impartase cu noi impresiile si tendintele observate in noile modele de placi ceramice expuse. Desigur, ei nu s-au intors nici cu mina goala, caci o mare parte din modele expuse la aceasta expozitie de amploare, le gasiti deja in Paradyz Showroom.

Cea de-a 39-a editie Cersaie, Expozitia internationala de Ceramica, desfasurata in centrul expozitional Bologna Italia in perioada 26-30 septembrie, a fost pe deplin la inaltimea asteptarilor companiilor expozante, dar si a vizitatorilor. Cu peste 350 de companii din sectorul placilor ceramice participante, la un spatiu expozitional de 140 000 de metri patrati, prezenta la Cersaie 2022 a depasit 90.000 persoane, inclusiv peste 44.000 de vizitatori internationali. Printre acestia se numara si echipa Paradyz Showroom, a caror prezenta a fost motivata de dorinta de a actualiza pentru noi nu doar stirile pietei de placi ceramice, dar si cele mai recente tendinte internationale, desigur, pentru a le aduce apoi pe piata din Moldova.

Printre expozanti s-au regasit fabrici cu renume precum: VIVES Ceramica (Spania) – premianti la Cersaie 2022, Peronda GROUP (Spania), APE Grupo (Spania)....si altele care sunt reprezentate in Republica Moldova de Paradyz Showroom.

Stinga Igor Armas, Paradyz Showroom RM

Dreapta Matias Nieto, VIVES Ceramica, Spania – premiantii Cersaie 2022,

Asociatia ADI pentru design industrial

Stinga Jorge Pellicer, APE Grupo Spania

Dreapta Igor Armas, Paradyz Showroom RM

Stinga Igor Armaș, Paradyz Showroom RM

Dreapta Joan Vizcarro, PerondaGROUP, Spania

De-a lungul anilor, s-a observat ca, propunerile si prezentarile produselor de la Cersaie, anticipeaza tendintele ce caracterizeaza apoi intregul an, ca de exemplu, folosirea gresiei si faiantei de format mare pentru a simula efectul de marmura, care ramine in virful popularitatii  si astazi, la fel ca si onixul. Aceeasi situatie se observa si la modelul tip terrazzo, care ramine in voga se vede si in 2022-2023 asa cum s-a regasit pe stend-uri si in acest an.

Stend Cifre Ceramica Spania, Cersaie 2022

Anul acesta, la fel ca si in anul trecut marcat mai mult de perioada pandemica se pastreaza aceeasi tendinta de a aduce elementele naturii in casa. Astfel se creaza contactul cu lumea exteriora, doar ca anul acesta se face prin culori pastelate chiar si in decoratiunile cu tema naturalista.De la minimalism la exotic, culorile preponderente de anul acesta sunt mai in bej si gri deschis, iar daca e vorba de imagini din natura si acestea sunt reprezentate in culori mai sterse. E un verde, dar in amestec cu gri sau bej, iar albastrul mai putin a fost intilnit decit anul trecut. Valabil pentru orice culoare aprinsa. Se pare ca se incearca evitarea agresivitatii prin culorile ce iti creaza acea stare de liniste si pace.

Decor de perete SASSARI si CASSIS, VIVES Ceramica Spania – prezente in Paradyz Showroom

Daca e sa vorbim despre formate si dimensiuni, atunci ramin actuale formatele mari, iar 60x120 cm ramine in continuare cel mai popular fiind si cel mai functional. Cu referinta la forme, si anul acesta s-a pus mare accent pe figurile geometrice, iar rombul si hexagonul prind culoare si prin imprimeuri florale.

Stend Harmony, Peronda Spania

In printul placilor ceramice, se observa si tendinta de imitare a tapetelor, determinata de faptul ca placile ceramice devin tot mai populare in finisarea nu doar a bailor, si ma refer aici in special la pereti, dar si a living-urilor... chiar si a dormitoarelor. Iar in baie, mai nou, cu placi ceramice se imbraca si articolele sanitare. De fapt, urmarim astfel, tendinta de a combina perfect esteteticul, caracterul practic si sustenabilitatea,care da tot mai mult din ochi producatorilor contemporani.

Revenita de la expozitie, echipa Paradyz Showroom, s-a grabit sa suplineze vitrina cu colectii noi descoperite la marele tirg. Astfel se face ca o mare parte din modele expuse la Cersaie anul acesta, le gasiti deja in Paradyz Showroom. Ne puteti vizita online sau offline pentru a le cunoaste, dar si pentru consiliere in alegerea combinatiei perfecte de finisaj pentru casa ta!

Colectia Praline, MUSEUM Spania – prezent acum si in Paradyz Showroom

Erdek-R Pulido, VIVES Ceramica Spania – prezent deja si in Paradyz Showroom

Mun. Chișinău, str. Alexandru cel Bun, 98