Paradyz Showroom: Sic in 50 nuante de gri

     Optimist sau pesimist,sensibil si introvertit sau indraznet si nonconformist, ... indiferent care din aceste descrieri e despre tine, griul mereu poate fi alegerea ta perfecta in amenajarea spatiului de locuit sau de munca. Vezi mai jos cum diversile nuante de gri din casa ta sau de la birou te pot influenta psihic si emotional si de ce griul se regaseste din abundenta in colectiile marilor producatori de gresie si faianta!

AMA GRAPHITE, Ape Grupo (Spania)

Modern si in acelasi timp sic, gri este cu siguranta culoarea momentului. Revenita oficial in trend inca in 2021 cind expertii de la Institutul Pantone au stabilit Ultimate Gray drept culoarea anului alaturi de Illuminating (galben), griul se mentine pe pozitie, ba chiar capata tot mai mult teren.

De ce?

Expertii de la Institutul Pantone si-au argumentat alegerea acum doi ani, prin descrierea acelei nuante de gri drept o culoare cu efect linistitor si care denota stabilitate, avind in vedere perioada grea pe care o traversam atunci, in pandemie. Psihologii sustin ca griul contribuie la relaxarea mintala si trupeasca si ca aceasta nonculoare si nuantele ei ne face sa ne simtim in siguranta. Se mai spune ca orice om se poate simti atras de gri in perioadele solicitante si stresante ale vietii.

AMA GRIGIO, Ape Grupo (Spania)

Gri este inspirat din natura, mai exact din piatra, ardezie sau carbune, or elementul naturii e prezent tot mai mult de ceva timp in textura si imprimeul de pe placile de gresie si faianta. La Paradyz Showroom gasesti placi ceramice gri intr-o mare varietate de nuante si texturi. Nuantele de gri sunt extrem de versatile – de la tonuri reci deschise, la tonuri medii neutre mai calde, pina la un gri carbune profund si misterios.

Strond Dolphin, Museum Surfaces (Spania)

Griul este alegerea perfecta pentru abordarea unei palete neutre de culori. Diversitatea nuantelor de gri si combinarea lor face ca griul sa se simta perfect pe cont propriu. In general, combinarea nuantelor sau a tonurilor aceleiasi culori nu duc intotdeauna la un rezultat estetic echilibrat, dar griul e permisiv. Specialistii in design de interior sunt de parere ca nu exista prea mult gri. Poti sa-l folosesti chiar in abundenta, pentru o amenajare monocroma in valori diferite de gri. In acest context, despre gri se zice ca este acea „little black dress” pentru amenajarile de interior.

Rex Pearl, Ape Grupo (Spania)

Totodata, griul este folosit adeseori drept culoare de fundal, exact ca in situatia in care pui o baza pe o pinza si apoi incepi sa vii cu diferite culori ca sa dai viata tabloului. Griul are această functie miraculoasa de a ajuta celelalte culori sa iasa in evidenta. Iata de ce prezenta lui pe pardosea si pereti, si unde daca nu in placile de gresie si faianta, e alegerea perfecta in amenajarea spatiului de locuit sau de munca. Apropo, expertii in culori si psihologii zic ca griul stimuleaza inteligenta, iata de ce e binevenit intr-un birou unde se desfasoara o munca analitica. Dar daca la gri mai adaugi un galben sau oranj, de la munca analitica usor treci la cea creativa. O alta remarca – griul are o proprietate super buna - de a camufla uzura, dar si prezenta prafului, motiv pentru care placile ceramice sau portelanate in nuantele de gri sunt varianta optimala pentru incaperile cu trafic si utilizare intense.

Hampton Almond, Cifre Group (Spania)

Daca tot vorbim despre versatilitatea gresiei si faiantei de culoare gri, trebuie sa mentionam ca aceasta participa, cu acelasi succes, la compunerea mai multor stiluri de design cu prioritate fiind cele mai slim. Cu alte cuvinte, poti utiliza gresie si faianta in nuante gri indiferent daca iti doresti o casa in stil loft sau in stil scandinav, minimalist, modern sau ultra-modern, retro sau vintage, rustic sau Shabby Chic…ati inteles, da? Griul in orice stil de design se simte bine!

Marvelstone, Paradyz Ceramika (Polonia)

Sa facem niste exercitii de imaginatie! …Sunteti in living, pardoseaua este acoperita cu gresie in culoare grafit, iar peste aceasta se ridica canapeaua de un oranj energizant. Daca canapeaua din piele portocalie nu este pentru tine, poti incerca accesoriile, ca de exemplu pernele sau cuvertura oranj. Cum iti pare, incitant, asa-i? Dar intr-un living cu peretii si pardoseaua placate cu gresie si fainta in diverse nuante calde de gri, simti cit de relaxant si odihnitor devine spatiul? Acum va aflati in baie, ginditi-va la placi cu nuante de cenusa, iar spatiul de dus e amenajat de jos pina sus in dale cu decor in verde ce emit un colt de natura. Simti oaza de liniste si relax, dar si aerul de prospetime? Dar ce parere ai despre gri si lemn in baia ta, sau poate bucatarie? Cu toate ca nici in dormitor nu e rau… Asa-i ca sunt parteneri de interior perfecti lemnul cald si griul sobru?

Marvelstone, Paradyz Ceramika (Polonia)

Toate ideile de design de interior din imaginatia ta, pot fi materializate, gratie produselor oferite de Paradyz Showroom, in 50 nuante de gri sau mai multe, cu diverse tonuri si accente de culoare. Iar daca imaginatia nu-ti permite conturarea clara a designului pentru baia, bucataria, livingul sau dormitorul tau, sau de ce nu a spatiului de munca, la Paradyz Showroom vei primi designul gratuit, pentru ca sa obtii combinatia perfecta de culori si texturi, dar si senzatiile asteptate!

Paradyz Showroom – la noi gasesti gresia si faianta care te inspira si te ajutam sa dai culoare casei tale!

Mun. Chișinău, str. Alexandru cel Bun, 98