Gresia de 20mm: O alegere practică și elegantă pentru orice spațiu

Mai nou, plăcile de gresie 20 mm au devenit un trend folosit la greu în spațiul exterior. Asta pentru că oferă durabilitate, versatilitate și gust estetic inedit. Poți folosi plăcile de gresie 2 cm atât pe balcon, terasă, alee în grădină, cât și în hol sau spații de wellness și ospitalitate, fără să te mai gândești la condiții deosebite de întreținere.

Citește în continuare și află care mai sunt avantajele gresiei 2 cm și cum pot fi instalate aceste plăci. De asemenea, vezi unde găsești gresie exterior în Chișinău de 20 mm la cel mai bun preț.

Avantajele și Dezavantajele gresiei de 2 cm

avantajele si dezavantajele gresiei de 2cm

În ultimii ani, gresia 20 mm a devenit o opțiune tot mai populară în design datorită caracteristicilor sale. Printre acestea se numără:

  • Durabilitate sporită: Plăcile din gresie 2 cm sunt capabile să reziste la o greutate mai mare de 1000 kg. Suprafața plăcilor are o rezistență ridicată la alunecare, săruri, acizi și alte substanțe active chimic, ceea ce reduce la maxim uzura și deteriorarea mecanică.
  • Rezistență la umiditate: Poți folosigresie 2 cm grosime în zone din apropierea piscinelor. Aceasta are o rezistență sporită la pătrunderea apei și previne formarea mucegaiului și a mușchiului pe material. 
  • Potrivită pentru interior și exterior: Grație rezistenței la condițiile atmosferice și la razele UV, plăcile de gresie porțelanată 2 cm sunt o alegere estetică și durabilă atât pentru designul interior cu trafic intens (hol, spații de wellness și ospitalitate), cât și exterior (terasă, alee, piscină, balcon, pergola, parcuri publice).
  • Diversitatea și ușurință în instalare: Plăcile din gresie 2 cm pot fi instalate într-o varietate de moduri: pe adeziv, direct pe pietriș, gazon sau pe un piedestal reglabil. Dacă este necesar, plăcile din gresie exterior 20 mm cu o greutate de 16-18 kg, așezate uscate, pot fi instalate sau îndepărtate (pentru a reinstala) în câteva secunde fără lucrări complexe de construcție (săpături, nivelarea suprafeței etc.).
  • Estetică variată: Gresia de 20 mm este disponibilă într-o varietate de finisaje texturate, cum ar fi lemnul, marmura, piatra, teracota și cimentul. Aceasta oferă posibilități ample de personalizare și se potrivește diferitelor stiluri și preferințe de design.

Pe de altă parte, greutatea plăcilor de gresie de 2 cm poate crea dificultăți în manipularea și transportarea materialului, iar prețul poate părea mult mai mare comparativ cu alte tipuri de gresie și faianță.

Cum se instalează gresia 20 mm?

cum se instaleaza gresia 20 mm

Metoda de instalare gresie 20 mm se alege în funcție de scopul și metoda de operare a suprafeței. Cele mai solicitate variante sunt:

  • Așezarea uscată pe iarbă, nisip, pământ sau pietriș. Este folosită pentru a crea poteci și zone de relaxare în aer liber. Pentru aceasta, se folosește drenajul și se formează o pantă a suprafeței solului. În plus, în unele cazuri, geotextilele sunt folosite pentru a preveni germinarea rădăcinilor plantelor și pentru a separa stratul de drenaj de sol.
  • Instalarea tradițională pe șapă. În acest caz gresia este așezată pe o șapă special pregătită din plasă metalică armată cu grosimea de aproximativ 5 cm. Montarea se realizează conform tehnologiei standard cu aplicarea adezivului cu mistria atât pe suprafața șapei, cât și pe cea a gresie porțelanată.

Așezarea pe piedestal reglabil. Suporturile din plastic sunt utilizate la instalarea așa-numitelor pardoseli înălțate cu posibilitate de rețele de inginerie ascunse. În acest caz, între suprafața de bază și țiglă rămâne un spațiu deschis, unde pot fi amplasate cabluri electrice, conducte de apă și alte elemente de comunicare. În același timp, cusăturile dintre plăci sunt lăsate deschise și folosite pentru a scurge precipitațiile. Piedestalul reglabil permite ajustarea înălțimii și nivelării plăcilor, ceea ce facilitează instalarea pe suprafețe neregulate sau înclinate.

Cum întreții corect gresia 2 cm?

cum intretii corect gresia 2 cm

Pentru o întreținere gresie 20 cm adecvată, trebuie să respecți următoarele două reguli:

  1. Ștergere umedă a plăcilor de gresie pe podea odată pe săptămână. Poți adăuga un detergent blând pentru a da strălucire și culoare plăcilor. Înainte de a utiliza orice detergenți, verificați compatibilitatea acestora cu producătorul de plăci.
  2. Îndepărtare imediată a petelor cu cârpe absorbante. Evită acumularea de murdărie și folosește un detergent sau dezinfectant. După îndepărtarea petelor cu un detergent chimic, se recomandă ștergerea zonei cu apă, deoarece substanțele chimice pot deteriora strălucirea plăcii.

Cumpără gresie în MD la cel mai bun preț

Ești în căutare degresie și faianță înChișinău? La Paradyz găseștigresie 2 cm grosime lapreț excepțional. Comandă online sau vino în showroom-ul nostru! Aici te ajutăm să alegi designul perfect pentru interiorul sau exteriorul tău și îți garantăm o transportare sigură a materialelor până acasă. 

FAQs

Plăcile de gresie 20 mm exterior și interior pot fi instalate în 3 moduri diferite:

  • Instalare uscată pe pietriș, iarbă, nisip și pământ;
  • Instalare tradițională pe șapă;
  • Instalare pe piedestal reglabil.

Plăcile de gresie 2 cm se impun prin durabilitate, rezistență la apă, versatilitate în design și ușurință în instalare. Totuși, acestea sunt destul de grele la transportare și se impun printr-un preț mai mare datorită calității sporite.

Plăcile de gresie 20 mm au o durabilitate și rezistență sporită la apă ceea ce le fac o alegere perfectă pentru spațiul exterior sau cele de interior cu trafic intens.

Gresia 2 cm (20mm) nu necesită un mod deosebit de întreținere. Ai grijă să îi oferi o curățare umedă odată pe săptămână și să îndepărtezi imediat orice pată apărută.

Produse recomandate