Paradyz Expert: Tendinte 2022 in materie de placi ceramice

Prezenta de anul trecut la expozitia Cersaie de la Bologna, n-a ramas, desigur, lipsita de eficienta pentru ehipa Paradyz Showroom. Pe linga faptul ca am actualizat si continuam sa imbogatim showroomul nostru cu ultimele colectii de placi ceramice lansate de producatori de top, noi am reusit sa analizam produsele expuse si sa revenim cu careva concluzii referitor la tendintele care se fac remarcate anul acesta in materie de placi ceramice.

Materiale sustenabile, texturi inspirate din natura si in tonuri neutre care au capacitatea de a trece testul timpului, fac parte dintr-o orientare generala pe care am observat-o la producatorii de gresie si faianta. Scopul este eficientizarea investitiei pentru clienti si evitarea crearii unor trenduri de sezon. Astfel, producatori din portofoliul Paradyz Showroom precum Ape Grupo, Peronda, Cifre Group, Paradyz Ceramika, La Fenice, ….si altele, mizeaza pe texturi naturale care sa creeze o legatura intre interior si exterior. 

Printre trendurile actuale de gresie si faianta, se numara cele cu aspect de piatra naturalalemn si ciment. Inclusiv pentru placile decor, accentele sunt foarte fine si rezervate. In ceea ce priveste dimensiunea, se opteaza pentru placi de mari dimensiuni ce asigura o imagine unitara si continua, cu mai putine rosturi, ce le face mult mai usor de intretinut. Placile de foarte mici dimensiuni si colorate se pastreaza in tendinte exclusiv pentru utilizarea pe zone restrinse, atunci cind designul are nevoie de crearea unor contraste sau de anumite zonificari. 

Producatorii recreeaza fidel pe placi ceramice liniile marmurei, calcarului, onixului si ale altor pietre semipretioase, cu scopul de a aduce mai aproape frumusetea si imperfectiunea naturala. Placile ceramice ce redau texturi naturale pot fi integrate in diverse amenajari, atit clasice, cit si contemporane, si aduc maretie oricarei amenajari. Pentru a reda cit mai bine textura resurselor naturale, cei mai multi producatori aleg taierea rectificata a placilor in dimensiuni cit mai mari.

Colecție BARRO, Paradyz Ceramika (Polonia), format placă 90x180cm

Datorita nevoii si dorintei de a integra exteriorul in interior, producatorii pun mare accent pe colectiile de placi ceramice care redau textura lemnului. Versatilitatea acestora in amplasare, atit in bai, cit si in bucatarie, living, dormitor, si usurinta in intretinere, cresc considerabil avantajele placilor cu textura de lemn. 

Colecția VERMONT, Cifre Group (Spania)

La fel inspirati din natura, dar si de stilul industrial de design, care se plaseaza tot mai sigur in topul preferintelor oamenilor, multi producatori au ales sa isi extinda si sa diversifice  productia de placi ceramice cu aspect de ciment.

 Colecția Industrial, CIFRE GROUP (Spania)                                     Colecția SPACE DUST, ParadyzCeramika (Polonia)

Noile trenduri sunt consecinta educarii clientilor atit dintr-o perspectiva estetica si economica, cit si din cea a sustenabilitatii. Nu putem sa nu remarcam in acest context colectia din materiale reciclate Epoca de la APE Grupo (Spania).

Colecția Epoca, APE Grupo (Spania)

Inspira-te din ideile de amenajare pentru baie, bucatarie, living si spatii comerciale concepute de arhitecti si designeri de top de la noi din tara, realizate cu produse din Paradyz Showroom, si vina in vizita la noi pentru a beneficia de consilierea specialistilor nostri.

Mun. Chisinau, str. Alexandru cel Bun, 98