Paradyz Showroom: Creativitate si inspiratie regasite in placile mici

        Mare nu inseamna mereu si impunator sau mai pretios...si gresia sau faianta de dimensiuni mici au o valoare aparte despre care ne propunem sa vorbim in cele ce urmeaza. Iar in continuarea articolului despre vizita expozitie Cersaie 2022, vom relata si noutatile la capitolul placi de dimensiuni mici prezente anul acesta la Tirgul cu renume din Bologna Italia, pe care, in mare parte, le gasiti deja in Paradyz Showroom.

Dimensiunea placilor de gresie si faianta este extrem de importanta, deoarece poate influenta totalmente aspectul spatiului pe care il amenajati. Si daca pina acum am vorbit mai mult despre placile mari sau foarte mari, acest articol vrem sa-l dedicam placilor de dimensiuni mici si avantajelor acestora. Mai ales ca placile de dimensiuni mici au fost intens prezente pe standurile Expozitiei Internationale de Ceramica, Cersaie 2022.

Prezenta la Expozitia Cersaie de anul acesta, echipa Paradyz Showroom a observat ca astazi, tot mai multi producatori de gresie si faianta, pun accent pe placi ceramice de forma neregulata. Acestea pot fi de format triunghiular sau romboid, hexagonal sau octagonal, care cistiga tot mai multa popularitate, fiind reprezentate in diverse marimi. Aici referinta se indreapta direct spre colectia MARBLELOUSproducator VIVES Ceramica, Spania(vezi foto mai jos).

Vi se pare originala combinatia dintre un hexagon de proportie 119x109 cm cu dale mici de 11x12 cm in forma triunghiulara, necesara pentru a completa golul creat la placarea gresiei neregulate, in cazul dat a hexagonului? Noi credem ca da, si vrem sa mai adaugam ca aveti posibilitatea sa amenajati la fel, doar e suficient sa intrati la Paradyz Showroom pentru a face comanda fie online, fie offline. Acest produs unic pe piata internationala devine accesibil acum si in Moldova gratie Paradyz Showroom.

Stand Harmony, Peronda Spania (Cersaie 2022)

Diversitatea formelor si dimensiunilor placilor, observate pe standurile de la Cersaie 2022, deschide usa spre mai multe posibilitati de amenajare cu gresie si faianta. Din placile de dimensiuni mai mici putem crea insertii in compozitie care uneori seamana cu un mozaic. Iar atunci cind un mic fragment din dale de forma neregulata, este introdus in finisajul clasic, aceasta ofera designului un aer proaspat si neobisnuit, il face unic de felul sau. Astfel putem crea, un design original din placi de diferite forme si marimi, unde mai pui ca si diversitatea imprimeurilor lor ne ajuta mult. In general, placile mai mici adeseori au statutul de elemente de decor si sunt cele mai functionale in acest scop.

Colecția DAHLIA, APE Grupo (Spania), format de bază placă decor 15x15 cm

Viitorul camerei tale, mai depinde si de formatul in care se monteaza placile de gresie si faianta. Acestea pot fi montate simetric sau asimetric, cu jocuri de linii si forme, si este posibil in special cu implicarea placilor de dimensiuni mai mici. Aici e bine sa tinem cont si de stilul de amenajare a incaperii. Variantele simetrice sunt perfecte in spatiile minimaliste, moderne si in cele mici si foarte mici, in timp ce jocurile si solutiile asimetrice sunt utile intr-o incapere in stil clasic, in cele cu un aer vintage sau in cele in care se urmareste mai ales efectul general, nu neaparat stilul.

Colecția FS Wabi Sabi, Peronda (Spania), format de bază placă 33x33 cm

Placile mici vor fi potrivite pentru camera cu o suprafata mica, dar nu sunt de prisos si in cele mari. In cazul in care camera este spatioasa, este mai bine sa combinam placile mici cu elemente mari de decupare. Placile mici pot fi asezate pe suprafata cu mici neregularitati. Acesta este avantajul lor. Elementele de mari dimensiuni necesita o suprafata perfect plana.

Pe final concluzionam, este mai usor sa lucram cu materiale mici si mijlocii. In plus, placile mai mici pot fi usor combinate cu detalii mai mari. Placile mici adeseori vin sa completeze imaginea creata de placile mari sau sa acopere golul dintre ele. Placarea cu gresie si faianta de dimensiuni mici permite jocul de culori, pentru crearea unui efect vizual inedit si asigura unicitatea designului, iata de ce adeseori le utilizam in calitate de elemente de decor.

Colecția MONTMARTRE, APE Grupo (Spania), format placă decor hexagon 10x11 cm

Vino la Paradyz Showroom si alege cea mai reusita combinatie de forme si culori, din placi mici si mari, indrumat si ajutat de cei mai buni manageri! Va reamintim ca la Paradyz Showroom beneficiezi de design gratuit, unde ti se calculeaza intocmai necesarul de placi, iar acestea sunt in stoc sau la comanda din Spania cu livrare in cei mai scurti termeni.

Paradyz Showroom – gresia si faianta care te inspira!

Mun. Chișinău, str. Alexandru cel Bun, 98